Internationaal

Onze deelnemers komen van ver! Ook in 2019 heten we tientallen buitenlandse artiesten, standhouders en officials welkom.

Internationale gasten

De Tong Tong Fair is een internationaal event van formaat. Vele tientallen standhouders, artiesten en officials reizen exclusief naar het Malieveld in Den Haag. Geen jetlag, tóch een bezoek aan Zuidoost-Azië en de sfeer van de nightmarkets! Welkom in de wereld van de Tong Tong Fair.

Muziek en dans

Krontjong Tugu Cafrinho uit Jakarta
Kolintang Bapontar uit Jakarta
Krontjong De Poespo uit Jakarta
Culturele dans- en muziekgroep uit West-Sumatra
Dwi Mekar uit Bali

Toerisme

In 2019 presenteert Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, zich met een eigen stand in het Indonesië-Paviljoen. Officials geven toeristische informatie.


Kooktheater

In het Kooktheater maakt chef Sudarius Tjahja uit Jakarta  specialiteiten uit de Betawi-keuken. Bekijk hier het programma van 2019.

Fashion

Er zijn modeshows op het Tong-Tong-Podium van Enggar Collection uit Jakarta en Batik Mamayoo Private Collection, een modeshow met  Papua-batik.
Vrijwel dagelijks zijn er workshops batikken o.l.v. Nunuk Ngesti Inggarnasih uit Jakarta.

Wayang (poppenspel)

Wayang kulit (schaduwpoppen): Sapuh leger, wayang kulit-voorstelling door Gede Pande Satria Kusumayuda met gamelan door I Made Pasca Wirsutha van Dwi Mekar, Bali
Wayang golek (driedimensionaal poppenspel): Somantri Ngenger, wayang golek-voorstelling door Nandang Supriatna uit Lembang, West-Java

Polynesisch

Polynesische dans- en muziekgroep Maeva met gasten Teaonui Tetumu (Tahiti) en Kaili Francisco (VS). Lees hier meer als je wilt weten waarom er altijd hawaiian en Polynesische muziek en dans is, Indisch erfgoed…

Indonesie-Paviljoen

In het Indonesië-Paviljoen staan in 2019 standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Bukittinggi (West- Sumatra) en Bali. Nieuw in 2019 is het podium Pentas Wisata met dagelijks toeristische informatie over Indonesië.

Grand Pasar

Met standhouders uit Indonesië, Singapore, Thailand, Vietnam, Nepal en India lijkt de Grand Pasar wel de beroemde Pasar Gambir in Batavia (Jakarta), waaraan handelslieden uit Siam, Indochina, Brits-India deelnamen. De grootse blauwe bogentent ademt de sfeer van de Aziatische nightmarkets, populair bij backpackers en toeristen. Zonder jetlag of vliegschaamte beleef je Zuidoost-Azië op het Malieveld!